Beste allen,

Vandaag is er overleg geweest tussen de betrokken initiatiefnemers. Hier is besproken waar er op dit moment behoefte aan is en wat al goed loopt. Op dit moment zijn er 3 locaties waar mensen uit Oekraïne zitten.

Totaal betreft dit 16 mensen;
1 gezin (man, vrouw, 2 kinderen (jongen 9 jaar, meisje 6 jaar))
1 groep/gezin (3 vrouwen (24 en 36 jaar), 2 kinderen (jongen 8 jaar, jongen 10 jaar))
1 groep/gezin (7 mensen – samenstelling niet bekend (voornamelijk vrouwen en kinderen)
Maar dit is de status van dit moment, meerdere zullen volgen.

Morgen gaan de kinderen naar school in Woudenberg. Fietsen zijn voor alle volwassen en kinderen geregeld. Fantastisch om de blije gezichten te zien van de kinderen toen we de fietsen kwamen brengen. Ze gaan hier eerst van 09-12 naar een groep waar ze allemaal bij elkaar komen, daarna gaan ze integreren met NL kinderen in diverse klassen / scholen.

Wat is op dit moment hard nodig is, is voedsel. Het politieke orgaan gaat niet snel, dus we moeten hun hier nu eerst in voorzien. Daarom willen wij jullie het volgende vragen:

16 maart kan er worden gestemd (gemeenteraad verkiezingen) in het gebouwtje in Maarsbergen (Woudenbergseweg 52, 3853 MH Maarsbergen). Graag willen we een ieder vragen houdbaar voedsel mee te nemen. We zullen kratten en dozen klaar zetten waar dit in gedaan kan worden. De volgende items hebben de meeste prioriteit;

Bloem, meel, pannenkoekenmix, brint, havermout, aardappelen
Pasta, rijst
Houdbare melk
Filter koffie, thee, koffiemelk, suiker
Blikken soep, blikken of potten groente
Keukenrol, toiletpapier
Beleg voor op brood; chocopasta, hagelslag, pindakaas, jam
Lucifers

Qua vers voedsel, vragen we graag varkensvlees en fruit.

Vers brood wordt geregeld door de bakkerij uit het dorp.

Alle binnen gekomen spullen verdelen we zo goed mogelijk over de gezinnen die hier in de omgeving zijn komen wonen.

PS. Een vriezer is ook hard nodig om hierin sommige versproducten in te bewaren. Heeft u die geef dan even een seintje.

Onze dank is groot
Platform Maarsbergen voor Oekraïne

PS. Om privacy redenen en om de mensen rust te bieden worden andere locaties niet gedeeld. Maar bevind zich wel in Maarsbergen. De mensen hebben een zeer traumatische ervaring meegemaakt en moeten nu eerst aarden. Vandaar dat het ook lastig is om erachter te komen waar ze nog behoefte aan hebben (los van de taalbarrière). Ze zijn erg bang. Dus rust en privacy is wat we ze nu moeten bieden.

Tevens is er vanuit de basisschool de Merseberch een prachtig boekwerk met tekeningen gemaakt. Deze wordt overhandigd aan de gezinnen. Hopelijk geeft dit de kinderen een welkom gevoel. De kinderen hebben echt hun best gedaan. Zelfs met Oekraïense teksten.