Nieuwsblad de Kaap Hoog tijd om een middagje buiten te ontspannen, als je al maanden geleden je eigen huis en haard hebt verlaten. Bijna 20 Oekraïners uit de Heuvelrug kwamen daarom zaterdag 25 juni naar de prachtige bossen in Maarn. Op recreatiepark Europarcs stonden Vincent Burggraaf en Karin Schoonhoven klaar om de gasten te ontvangen. Vincent had een gevarieerd programma voor de kinderen in petto. Eerst met zijn allen naar de speeltuin met airkussen, discomuziek en kabelbaan. Daarna een spannende speurtocht over het terrein, waarbij de kinderen opdrachten in hun eigen taal kregen van een Oekraïense begeleidster. Tot slot volgde een creatieve teken- en knutsel workshop.

De kinderen konden zich heerlijk uitleven en waren helemaal in de wolken. Maar ook hun moeders werden in de watten gelegd. Zij hadden de handen vrij en konden even rustig bijpraten op het zonnige terras van de Brasserie.

Dankzij de gulle giften van Richard Limpens, Golfclub Anderstein en “Maarsbergen voor Oekraïne” konden de moeders ook nog van een heerlijke lunch genieten en kregen de kinderen heerlijke frietjes met oerhollandse snacks. Door gezamenlijke inspanning hebben alle deelnemers een fijne en onbezorgde middag beleefd.